Keuken laten plaatsen

Wat zijn de kosten van het plaatsen van keukens?

Plaatsen

Keuken laten plaatsen

Het plaatsen van een keuken is maatwerk, zeker als de keuken een heel andere indeling heeft dan uw oude keuken. Leidingen moeten dan worden verlegd en afvoeren juist worden verplaatst. Ditzelfde geldt voor elektra. Daarom is het verstandig om een klusbedrijf hiervoor in te schakelen.

Waar moet je op letten als je een complete keuken laat plaatsen?

Bij het plaatsen van een keuken is het belangrijk dat je dit door een vakman laat doen. Zelf een keuken plaatsen is voor heel veel mensen toch echt te lastig. Het kan wel, maar een keuken moet toch jaren mee en is een kostbare investering. Dan is het zonde als deze niet goed wordt geplaatst of wanneer lekkages al snel schade toebrengen aan je nieuwe keuken.

“Een keuken plaatsen is écht maatwerk. Leidingen moeten worden verlegd en afvoeren moeten vaak worden verplaatst”.
Kosten

Wat zijn de kosten van het plaatsen van een keuken?

De kosten voor het plaatsen van de keuken bepalen we altijd vooraf, zodat je weet waar je aan toe bent. We bekijken wat er moet gebeuren, hoeveel leidingen moeten worden aangelegd of verlegd en dan stellen we een offerte op waardoor de prijs van net plaatsen van de nieuwe keuken duidelijk is. Vanzelfsprekend werken wij met de scherpste tarieven zodat de gemiddelde kosten van het plaatsen bij ons voordeliger is dan landelijk gemiddeld als montagekosten worden gerekend.

Tips

Tips voor het plaatsen van nieuwe keukens

Als je een nieuwe keuken wilt is er een aantal oplossingen mogelijk. De meest goedkope oplossing is het renoveren van de bestaande keuken, maar het is ook heel goed mogelijk om een nieuwe keuken te plaatsen en de oude op marktplaats of andere verkoopsites te zetten. Het zal je verbazen hoeveel vraag er is naar (oude) inbouw koelkasten, ovens en andere apparatuur. Daarnaast vinden keukenbladen ook gretig aftrek.

Logisch dat je hiermee niet je nieuwe keuken kunt betalen, maar het is een goede manier om nog wat te verdienen aan de oude keuken, zodat de kosten van de nieuwe wat worden gecompenseerd.

Checklist

Checklist voor het plaatsen

Als je een keuken laat plaatsen, dan is het vaak gebruikelijk dat er gewerkt wordt met een checklist. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het zorgt wel voor overzicht. Bijvoorbeeld of alle afvoeren en leidingen op de juiste manier zijn verlegd. Hieronder vind je een korte checklist waar je aan moet denken bij het plaatsen van een complete keuken.

 

  1. Hoofdkraan afsluiten
  2. Testen of hoofdkraan afgesloten is
  3. Huisgenoten waarschuwen dat stroom wordt afgesloten
  4. Stroom uitschakelen
  5. Moet de oude keuken worden afgevoerd?
  6. Moet de oude keuken worden verkocht?
  7. Uittekenen welke leidingen en afvoeren moeten worden verlegd
  8. Nieuwe keuken plaatsen en leidingen en afvoeren aansluiten