Verleggen waterleiding

Hoe werkt het verleggen van een waterleiding?

Waterleiding verleggen

Een waterleiding verleggen is een mooie klus. Of het nu gaat om het verleggen van een waterleiding in een muur, omdat je bijvoorbeeld een badkamer of keuken wilt plaatsen en de leidingen moeten worden weggewerkt of omdat je een bestaande waterleiding of afvoer wilt verplaatsen. Om je op weg te helpen en om te kijken of je het zelf kunt of ons moet inschakelen, leggen we je heel graag alles uit.

Het is aan te raden om uit te tekenen hoe de leidingen zullen komen te liggen en om de overgang van de stalen, loden of koperen leidingen naar de flexibele waterleiding te maken.”.
De meest gebruikte waterleidingen zijn van:

  • Koper
  • Lood
  • Kunstof
  • Flexibel materiaal
Bestaande waterleiding

Hoe kun je een bestaande waterleiding verleggen?

Als je een waterleiding wilt verplaatsen is het natuurlijk verstandig om de hoofdkraan af te sluiten, maar het is net zo relevant om daarna te testen of dit ook daadwerkelijk is gebeurd. Gek misschien, maar het overkomt klussers regelmatig dat zij de hoofdkraan afsluiten om vervolgens direct aan de slag te gaan. Bij het loshalen van een waterpunt als kranen blijkt dan wel eens dat de hoofdkraan niet goed meer afsloot.

“Manuren en materiaalkosten zijn de voornamelijkste bestanddelen van het uiteindelijke tarief om een waterleiding te verplaatsen”.

Wat zijn de kosten van het verleggen van de waterleiding?

De kosten van een waterleiding verleggen bestaan uit materiaalkosten en manuren. De totale kosten zijn per klus uiteraard verschillend en daarom maken we graag een passende offerte. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en wat de kosten van het verleggen van waterleidingen.

Flexibele waterleiding

Hoe kun je een flexibele waterleiding aanleggen?

Als je een andere keuken krijgt of de badkamer wordt vervangen, dan is de kans groot dat niet alle waterleidingen meer op de juiste plek liggen. Lastig, want een waterleiding verplaatsen is geen eenvoudige klus. Hoewel dit sinds de flexibele waterleiding eenvoudiger is geworden. Er is geen groot materieel meer nodig.

Het is aan te raden om uit te tekenen hoe de leidingen zullen komen te liggen en om de overgang van de stalen, loden of koperen leidingen naar de flexibele waterleiding te maken.

Daarna moet je de leidingen afknippen en ontbramen. Tot slot zorg je ervoor dat de koppeling tussen de niet-flexibele en flexibele waterleiding waterdicht worden aangesloten.

Waar moet je op letten bij verleggen van waterleiding en afvoer?

Het verleggen van een waterleiding en afvoer gaat vaak hand in hand met elkaar. Zeker als er ook een nieuwe vloer wordt gelegd en de ruimte eerst nog geen badkamer of keuken was is het heel belangrijk dat deze leidingen goed worden doorgetrokken. Omdat dit vaak een ingrijpender operatie is, worden wij hier vaak voor ingeschakeld.

OFFERTE WATERLEIDING AANLEGGEN

Laat snel en goedkoop je waterleiding verplaatsen. We maken graag een offerte op maat.
NU AANVRAGEN!

Waterleiding verleggen